Växtfärgning


Det är ju lite tyst här på bloggen, men vill bara göra ett litet inlägg om vad jag sysslar med just nu. Det är mycket förberedelser inför en workshop jag ska hålla i växtfärgning nu till helgen. Att lära ut om just detta har jag aldrig gjort tidigare, däremot har jag haft olika former av trädgårdskurser, vilket var jätteroligt.

Att lära ut om växtfärgning är en del i mitt miljötänk, men även förstås i mitt stora intresse för skapande. De flesta vet väl att textil/klädindustrin är en stor miljöbov, där färgningen av kläder är en del av den. Att köpa ofärgade eller vita kläder och färga dem själv hemma, kan vara ett litet, litet steg att vara mer miljövänlig. Att själv vara delaktig också i att skapa saker ger en stor tillfredställelse. Att se tröjan förvandlas från vit till rosa, gul, grå eller någon annan färg är så roligt. Sen går det ju också att få fram egna mönster på tröjan.

I helgen var det den årliga vårmarknaden på Rademachersmedjorna i Eskilstuna. Jag tror inte att jag överdriver, men vi hade besökare i butiken hela tiden från klockan tio till klockan två. Det var så roligt - många var imponerade av det vi tillverkar och säljer och sa att de skulle komma tillbaka fler gånger.

Nu är det dags att fortsätta med förberedelser till helgens workshop och det blir även en tur ner till butiken för att jobba där lite.

Jag hade tänkt att snart få till ett inlägg där jag berättar lite mer om växtfärgning. Tills dess - ha det så bra ♡

Kommentarer

Populära inlägg